main-board_resim.upload
Cevizli Ev Baklavası ?di=A972
main-board_resim.upload
Cevizli Ev Baklavası ?di=A972
main-board_resim.upload
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

main-board_resim.upload

karakayapaylasim
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapFacebook hayran sayfamız

 

 Cevizli Ev Baklavası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karakaya26
Admin'

 Admin'
karakaya26


Mesaj Sayısı : 452
PuaN : 1234
Rep Puanı : 10
Kayıt tarihi : 24/06/11
Yaş : 26
Nerden : eskişehir

Cevizli Ev Baklavası Empty
MesajKonu: Cevizli Ev Baklavası   Cevizli Ev Baklavası Icon_minitimeSalı Tem. 12, 2011 8:40 am

Cevizli Ev Baklavası 2638322117240648utl96o53


Cevizli ev baklavası malzemeleri

6 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1 çay bardağı su

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı pirinç unu

250 gr tereyağı

350 gr çekilmiş ceviz

Şerbet için:

5 su bardağı tozşeker

3.5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Cevizli ev baklavası hazırlanışı
Cevizli ev baklavası: Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu,
yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir
hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın.
Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
Tezgâhı unlayın, her bezenin
üzerine nişastalı pirinç unu serperek
8-10 santim çapında açın.

Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip
3 hamur grubu hazırlayın.
Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin
ve 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini yağlayın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
Birinci grup yufkayı tepsiye yayın.
Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin.
İkinci grup yufkayı üzerine yayın.
Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka grubunu yayın.
Dikdörtgen dilimler halinde kesin.
Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 150 dereceye
ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.

Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım
daha kaynattıktan sonra şerbeti ateşten alın.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine gezdirerek dökün.
Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
Dilimler halinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://[IMG]https://2img.net/h/oi53.tinypic.com/2vwzmmo.png[/IMG]
 
Cevizli Ev Baklavası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Dondurmalı Cevizli Kadayıf

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
main-board_resim.upload :: GENEL BÖLÜMLER :: Kadınca :: Yemek&Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: